česky english
Restaurace Jan Maria Jan Maria Restaurace Jan Maria

Gastronomický kalendář 2017

Každý měsíc pro Vás připravujeme nové zážitky  v podobě sezónních nabídek z domácí a zahraniční kuchyně jako jsou speciality z lanýžů, mořské ryby, sushi, zvěřina, venkovní grilování, vepřové, husí hody, řízené a volné ochutnávky vína a spoustu jiných kulinářských zážitků. Přijďte ochutnat speciality z naší restaurace.....

 

Chceme, aby naši hosté mohli ochutnat jídla spjatá s určitým ročním obdobím, specifickým svátkem nebo si mohli prostě užít chuť jídel uvařených ze sezónních surovin vypěstovaných v roční době pro ně přirozené.

 

Listopad - 6.-12.11. Svatomartinská husa a SM víno

 

Červen - Srpen každou středu a čtvrtek - venkovní grilování

 

od pondělí 15.5. čerstvý chřest

 

Od středy 12.4. Velikonoční menu

 

od 14.2.-19.2. Valentýnské menu

 

od 24.1.- 29.1. Zvěřinové hody

 

a dalších akcích budete dostatečně předem informováni....

 


 

 

Chřest

předkrmy

chřest, uzený žloutek, bílá cibule, gin & tonic 139,- 

 

pohankovo chřestové risotto, bylinkový smažený kozí sýr 139,- 

 

polévka

chřestový krém, avokádový olej 79,- 

 

hlavní chody

telecí svíčková, chřest, vanilková kaše, pěna z uzené cibule   369,-

 

   sumec, ragú z černé čočky, chřest, beurre blanc, šafránové balsamico   369,-

 

dezert

parfait z chřestu, rebarbora, máta, jahody    109,-

 

 

DEGUSTAČNÍ MENU (4 CHODY DLE VAŠEHO VÝBĚRU VČ. VÍNA)

předkrm, polévka, hlavní chod, dezert, sklenička vína  599,-

 

k chřestu doporučujeme skleničku vína

0,1l  Veltlínské červené rané 2016 /Trpělka & Oulehla   40,-

0,1l Sauvignon 2016 / Sedlák   40,-

0,75l Rosé Horák 2016 pozdní sběr, polosuché  / Horák   480,-

 


 

Valentýn

PŘEDKRMY A POLÉVKA

Kachní galantinka s pistáciemi, ředkvičky, jablkové chutney  130,-

Dýňový krém s pomerančem a zázvorem  79,-

Bramborovo-šafránové gnocchi s rukolou a sýrem pecorino  160,-

 

HLAVNÍ CHODY

Grilovaný candát, čočkové ragú, šafránová pěna  319,-

nebo

 Grilovaný hovězí sirloin, hráškové pyré, glazírované žampióny, bramborová kroketa  319,-

 

DEZERT

Čokoládová variace / souflé, zmrzlina, pěna  120,-

 

 Zvýhodněné 3 chodové menu

Galantinka / steak nebo ryba / dezert

500,- 1os. / 1 000,- 2os.

 

Degustační 5 chodové menu

700,- os. / 1 400,- 2os.

 


Zvěřina

Předkrmy

Terina ze srnce, omáčka cumberland, polníček, špek

129,-

Carpaccio z pomalu pečeného jeleního hřbetu

v pepři s nakládanými hříbky, pecorino, pinie, bylinkový olej a růžový pepř

199,-

 

Polévka

Bažantí vývar s sherry, kořenovou zeleninou a smaženým knedlíčkem

89,-

 

Hlavní chody

Jelení kýta se šípkovou omáčkou a špekovými knedlíky

259,-

Plněné bažantí prso, ragú z černé čočky, pečený květák

299,-

Zvěřinové ragú s uzenými tvarohovými noky

259,-

Dančí hřbet, topinamburové pyré, baby karotka a kardamonová omáčka

429,-

Variace srnce a jelena, dyňové pyré, kapustičky a smrkový olej

359,-

 

Moučník

Kaštanový parfait, karamelová omáčka s pomerančovým likérem, griliáš a čokoládový bombón

129,-

 

Degustační menu

Terina ze srnce, omáčka cumberland,polníček, špek 

Bažantí vývar s cherry, kořenovou zeleninou a smaženým knedlíčkem

 Variace srnce a jelena, dyňové pyré, kapustičky a smrkový olej

Kaštanový parfait, karamelová omáčka s pomerančovým likérem, griliáš a čokoládový bombón

  620,-

 

Doporučujeme Víno

Merlot Cono Sur - Chile

Barbera d'Asti - Italy

 

 

Kontakt

Hotel Jan Maria****
Slívova 1946/7
710 00 Ostrava - Slezská Ostrava
GPS: 49°49'33.77''N, 18°19'20.322''E

 

Kontakt na recepci:
Tel: +420 595 245 111
Mob: +420 739 455 744
E-mail: rezervace@jan-maria.cz

Buďte s námi

 

Najdete nás jen pár minut jízdy autem z centra Ostravy. Z hlavního vlakového či autobusového nádraží se k nám dostanete tramvají č. 1, 2, 4, 8, 12 nebo trolejbusem č. 101 a 110.   

 

Kariéra

Ocenění

Hoteliér roku 2015Hotel StarsAHR