česky english
Restaurace Jan Maria Jan Maria Restaurace Jan Maria

Gastronomický kalendář

Každý měsíc pro Vás připravujeme nové zážitky  v podobě sezónních nabídek z domácí a zahraniční kuchyně jako jsou speciality z lanýžů, mořské ryby, sushi, zvěřina, venkovní grilování, vepřové, husí hody, řízené a volné ochutnávky vína a spoustu jiných kulinářských zážitků. Přijďte ochutnat speciality z naší restaurace.....

Chceme, aby naši hosté mohli ochutnat jídla spjatá s určitým ročním obdobím, specifickým svátkem nebo si mohli prostě užít chuť jídel uvařených ze sezónních surovin vypěstovaných v roční době pro ně přirozené.

 

2018 

 

leden

15.1.-31.1. Grand restaurant festival

 

Únor

1.2.-28.2. Grand restaurant festival

13.2-15.2. Sv.Valentýn

 

Březen - Duben

28.3.- 1.4. Velikonoční speciality

 

Květen

15.5 – 20.5. Chřestová nabídka

 

Červen

19.6. – 24.6.  Ryby a mořské plody

 

 

proběhlé akce

 

Velikonoce

PŘEDKRM

Carpaccio z telecí hlavy, vaječná tlačenka, hrášek, česnek (3,7,9,10)

 

POLÉVKA

Kedlubnový krém, kořenová zelenina (1,7,9,12)

 

HLAVNÍ CHODY

Králičí hřbet, koláč s medvědím česnekem a hráškem, smrž, baby karotka (1,3,7,9,12)

Jehněčí kolínko, pohankové risotto, ředkvičky (7,9,12)

 

DEZERT

Krupicový nákyp, griliáš, sorbet ze zeleného jablka (1,3,7,8)

 


 

Sv.Valentýn

( 13.2. -  15.2. 2018)

 

PROSECCO BRUT Borgo Molino Motivo 

 

MARINOVANÝ LOSOSOVITÝ PSTRUH, limetka, kaviár, květák  (4,7)   

GRILOVANÁ FOIE GRAS, pohanková krupicová kaše, perník (3,7,9)   

 

 

BRAMBOROVÝ KRÉM, vejce 63°C lanýžový olej (1,3,7,9)

 

 

HALIBUT, risotto z červené řepy, pěna z bílé cibule  (4,7,9,12) 

TELECÍ RIB EYE, pastinákové pyré, pečená šalotka, růžičková kapusta (7,9,12)   

 

 

ČOKOLÁDOVÁ ŠARLOTA, višně (1,3,7)   

 


 gastro kalendář 2017

HUSA

Předkrmy

Husí galantinka, dýně, hruška, pistácie

Husí pirohy, brynza, pohanka

 

Polévka

Husí kaldoun, játrový knedlíček, kořenová zelenina

 

Hlavní chody

Husí stehno, bílé a červené zelí, lokše

Husí prso, patizon, růžičková kapusta, červená cibule

Dezert

Švestkovo-jablečný koláč, hruškový sorbet

 

ZVÝHODNĚNÉ MENU

3 chody / polévka, hl.chod, moučník

 

4 chody / předkrm, polévka, hl.chod, moučník

 

SVATOMARTINSKÉ VÍNO 

otevíráme v sobotu 11.11 v 11:00 hod.

Muller, Svatovavřinecké rosé, Modrý Portugal

 


 

Chřest

předkrmy

chřest, uzený žloutek, bílá cibule, gin & tonic

 

pohankovo chřestové risotto, bylinkový smažený kozí sýr

 

polévka

chřestový krém, avokádový olej

 

hlavní chody

telecí svíčková, chřest, vanilková kaše, pěna z uzené cibule  

 

   sumec, ragú z černé čočky, chřest, beurre blanc, šafránové balsamico  

 

dezert

parfait z chřestu, rebarbora, máta, jahody  

 

DEGUSTAČNÍ MENU (4 CHODY DLE VAŠEHO VÝBĚRU VČ. VÍNA)

předkrm, polévka, hlavní chod, dezert, sklenička vína 

 

k chřestu doporučujeme skleničku vína

0,1l  Veltlínské červené rané 2016 /Trpělka & Oulehla 

0,1l Sauvignon 2016 / Sedlák  

0,75l Rosé Horák 2016 pozdní sběr, polosuché  / Horák 

 


 

Valentýn

PŘEDKRMY A POLÉVKA

Kachní galantinka s pistáciemi, ředkvičky, jablkové chutney  

Dýňový krém s pomerančem a zázvorem  

Bramborovo-šafránové gnocchi s rukolou a sýrem pecorino  

 

HLAVNÍ CHODY

Grilovaný candát, čočkové ragú, šafránová pěna

nebo

 Grilovaný hovězí sirloin, hráškové pyré, glazírované žampióny, bramborová kroketa 

 

DEZERT

Čokoládová variace / souflé, zmrzlina, pěna  

 

 Zvýhodněné 3 chodové menu

Galantinka / steak nebo ryba / dezert

 

Degustační 5 chodové menu

 

 


Zvěřina

Předkrmy

Terina ze srnce, omáčka cumberland, polníček, špek

Carpaccio z pomalu pečeného jeleního hřbetu

v pepři s nakládanými hříbky, pecorino, pinie, bylinkový olej a růžový pepř

 

Polévka

Bažantí vývar s sherry, kořenovou zeleninou a smaženým knedlíčkem

 

Hlavní chody

Jelení kýta se šípkovou omáčkou a špekovými knedlíky

 

Plněné bažantí prso, ragú z černé čočky, pečený květák

 

Zvěřinové ragú s uzenými tvarohovými noky

 

Dančí hřbet, topinamburové pyré, baby karotka a kardamonová omáčka

 

Variace srnce a jelena, dyňové pyré, kapustičky a smrkový olej

 

Moučník

Kaštanový parfait, karamelová omáčka s pomerančovým likérem, griliáš a čokoládový bombón

 

Degustační menu

Terina ze srnce, omáčka cumberland,polníček, špek 

Bažantí vývar s cherry, kořenovou zeleninou a smaženým knedlíčkem

 Variace srnce a jelena, dyňové pyré, kapustičky a smrkový olej

Kaštanový parfait, karamelová omáčka s pomerančovým likérem, griliáš a čokoládový bombón

 

Doporučujeme Víno

Merlot Cono Sur - Chile

Barbera d'Asti - Italy

 

 

Ubytování online

REZERVOVAT za nejlepší cenu

Kontakt

Hotel Jan Maria****
Slívova 1946/7
710 00 Ostrava - Slezská Ostrava
GPS: 49°49'33.77''N, 18°19'20.322''E

 

Kontakt na recepci:
Tel: +420 595 245 111
Mob: +420 739 455 744
E-mail: rezervace@jan-maria.cz

Buďte s námi

 

Najdete nás jen pár minut jízdy autem z centra Ostravy. Z hlavního vlakového či autobusového nádraží se k nám dostanete tramvají č. 1, 2, 4, 8, 12 nebo trolejbusem č. 101 a 110.   

 

Kariéra

Ocenění

Hoteliér roku 2015Hotel StarsAHR
Online rezervace