česky english
Restaurace Jan Maria Jan Maria Restaurace Jan Maria

Gastronomický kalendář

Každý měsíc pro Vás připravujeme nové zážitky v podobě sezónních nabídek z domácí a zahraniční kuchyně.

Chceme, aby naši hosté mohli ochutnat jídla spjatá s určitým ročním obdobím, specifickým svátkem nebo si mohli prostě užít chuť jídel uvařených ze sezónních surovin vypěstovaných v roční době pro ně přirozené.

 

05.11 - 13.11.Svatomartinská husa

Pečená husička, mladé a svatomartinské víno z vinařství Veverka.

 

proběhlé akce


 gastro kalendář 2018

Svatomartinská husa

Husí rillettes, jarní cibulka

 

Husí vývar, maso, nudle, kořenová zelenina

 

Pečené husí stehno, bílé a červené zelí, karlovarský knedlík

Husí prso sous vide, dyňové pyré, kapustičky

 

Jablečný závin s vanilkovým krémem

 

ZVÝHODNĚNÉ MENU 4 chody


Velikonoce

Carpaccio z telecí hlavy, vaječná tlačenka, hrášek, česnek 

 

Kedlubnový krém, kořenová zelenina 

 

Králičí hřbet, koláč s medvědím česnekem a hráškem, smrž, baby karotka

Jehněčí kolínko, pohankové risotto, ředkvičky 

 

Krupicový nákyp, griliáš, sorbet ze zeleného jablka 

 


Sv.Valentýn

PROSECCO BRUT Borgo Molino Motivo 

 

MARINOVANÝ LOSOSOVITÝ PSTRUH, limetka, kaviár, květák

GRILOVANÁ FOIE GRAS, pohanková krupicová kaše, perník 

 

BRAMBOROVÝ KRÉM, vejce 63°C lanýžový olej

 

HALIBUT, risotto z červené řepy, pěna z bílé cibule

TELECÍ RIB EYE, pastinákové pyré, pečená šalotka, růžičková kapusta

 

ČOKOLÁDOVÁ ŠARLOTA, višně 


Grand restaurant festival

Králičí galantinka, dýně, šalotka, vlašské ořechy

 

Ryzlink vlašský, Mikrosvín Mikulov

 

Mufloní hřbet, závin z červené řepy, růžičková kapusta, brusinky 

 

Merlot, Les Jamelles, Languedoc-Rousillon, Francie

 

Pohankový nákyp, med, švestky

 

Prince Des Gravieres, Cuvée, Francie

 


 gastro kalendář 2017

Husa

Husí galantinka, dýně, hruška, pistácie

Husí pirohy, brynza, pohanka

 

Husí kaldoun, játrový knedlíček, kořenová zelenina

 

Husí stehno, bílé a červené zelí, lokše

Husí prso, patizon, růžičková kapusta, červená cibule

 

Švestkovo-jablečný koláč, hruškový sorbet

 

ZVÝHODNĚNÉ MENU

polévka, hl.chod, moučník

 

předkrm, polévka, hl.chod, moučník

 

SVATOMARTINSKÉ VÍNO 

otevíráme v sobotu 11.11 v 11:00 hod.

Muller, Svatovavřinecké rosé, Modrý Portugal

 


 

Chřest

chřest, uzený žloutek, bílá cibule, gin & tonic

 

pohankovo chřestové risotto, bylinkový smažený kozí sýr

 

chřestový krém, avokádový olej

 

telecí svíčková, chřest, vanilková kaše, pěna z uzené cibule  

 

   sumec, ragú z černé čočky, chřest, beurre blanc, šafránové balsamico  

 

parfait z chřestu, rebarbora, máta, jahody  

 

DEGUSTAČNÍ MENU (4 CHODY DLE VAŠEHO VÝBĚRU VČ. VÍNA)

předkrm, polévka, hlavní chod, dezert, sklenička vína 

 

k chřestu doporučujeme skleničku vína

0,1l  Veltlínské červené rané 2016 /Trpělka & Oulehla 

0,1l Sauvignon 2016 / Sedlák  

0,75l Rosé Horák 2016 pozdní sběr, polosuché  / Horák 

 


 

Valentýn

Kachní galantinka s pistáciemi, ředkvičky, jablkové chutney  

Dýňový krém s pomerančem a zázvorem  

Bramborovo-šafránové gnocchi s rukolou a sýrem pecorino  

 

Grilovaný candát, čočkové ragú, šafránová pěna

 

 Grilovaný hovězí sirloin, hráškové pyré, glazírované žampióny, bramborová kroketa 

 

Čokoládová variace / souflé, zmrzlina, pěna  

 

 Zvýhodněné 3 chodové menu

Galantinka / steak nebo ryba / dezert

 

Degustační 5 chodové menu

 


Zvěřina

Terina ze srnce, omáčka cumberland, polníček, špek

Carpaccio z pomalu pečeného jeleního hřbetu

v pepři s nakládanými hříbky, pecorino, pinie, bylinkový olej a růžový pepř

 

Bažantí vývar s sherry, kořenovou zeleninou a smaženým knedlíčkem

 

Jelení kýta se šípkovou omáčkou a špekovými knedlíky

 

Plněné bažantí prso, ragú z černé čočky, pečený květák

 

Zvěřinové ragú s uzenými tvarohovými noky

 

Dančí hřbet, topinamburové pyré, baby karotka a kardamonová omáčka

 

Variace srnce a jelena, dyňové pyré, kapustičky a smrkový olej

 

Kaštanový parfait, karamelová omáčka s pomerančovým likérem, griliáš a čokoládový bombón

 

Degustační menu

Terina ze srnce, omáčka cumberland,polníček, špek 

Bažantí vývar s cherry, kořenovou zeleninou a smaženým knedlíčkem

 Variace srnce a jelena, dyňové pyré, kapustičky a smrkový olej

Kaštanový parfait, karamelová omáčka s pomerančovým likérem, griliáš a čokoládový bombón

 

Doporučujeme Víno

Merlot Cono Sur - Chile

Barbera d'Asti - Italy

 

Ubytování online

REZERVOVAT za nejlepší cenu

Kontakt

Hotel Jan Maria****
Slívova 1946/7
710 00 Ostrava - Slezská Ostrava
GPS: 49°49'33.77''N, 18°19'20.322''E

 

Kontakt na recepci:
Tel: +420 595 245 111
Mob: +420 739 455 744
E-mail: rezervace@jan-maria.cz

Buďte s námi

 

Najdete nás jen pár minut jízdy autem z centra Ostravy. Z hlavního vlakového či autobusového nádraží se k nám dostanete tramvají č. 1, 2, 4, 8, 12 nebo trolejbusem č. 101 a 110.   

 

Kariéra

Ocenění

Hoteliér roku 2015Hotel StarsAHR
Online rezervace